Zuid Limburg


Zuid Limburg is bekend als middelpunt van de Euregio. Berg en Terblijt ligt centraal in dit gebied. De Ardennen, de Eifel, Aken en Luik liggen dus aan uw voeten.

Maar vooral ten opzichte van Valkenburg (3 km) en Maastricht (6 km) ligt Hotel Kasteel Geulzicht ideaal.

Mooiste stukje Nederland

Hotel Kasteel Geulzicht ligt hoog op een rots, pal aan natuurpark Ingendael in het Geuldal. Het riviertje de Geul stroomt er een waterval, op 100 meter vandaan. 

De lucht is er zuiver en de wandelaar kan uren dolen door de natuur, waarin hij zich dikwijls in het buitenland waant, ware het niet dat de vele kruisen en kapelletjes eraan herinneren dat dit echt Zuid Limburg is.

De rustieke ligging, in een wandelroute-rijke omgeving is de basis voor uw actieve-, kuur-, ontspannings- of zelfs werkvakantie.

Hoogtepunten

Alle toeristische attracties in Zuid Limburg zijn binnen 20 minuten bereikbaar. Wijkt men af van de doorgaande routes en rijdt men op een van de vele landweggetjes langs schilderachtige dalen, vakwerkhuisjes, veldkruisen en hoogstamboomgaarden dan ervaart menigeen juist dit uitstapje als het hoogtepunt van deze dag.

Onze lieve vrouwekerk Maastricht - zuid limburg |www.castlehotelholland.eu     Heltoren Maastricht -zuid limburg| Hotel Kasteel Geulzicht      Bonnefanten Museum zuid Limburg - Maastricht | Hotel Kasteel Geulzicht     Pater Vink toren Maastricht - zuid Limburg | www.kasteelgeulzicht.nl

Maastricht

Maastricht is voor velen bekend door het beroemde verdrag van Maastricht, waar de eenwording van ons huidige Europa onomkeerbaar is gemaakt.

Voor nog veel meer mensen echter klinkt Maastricht ook anders: het Vrijthof, de St. Servaaskerk, het Bonnefantenmuseum, de Sint Pietersberg, het Dinghuis, de Oude Maasbrug, maar ook culinair genieten in de vele uitmuntende Bourgondische restaurantjes of speciale evenementen zoals het Carnaval of het Preuvenemint.

Voor winkelen in Maastricht, oudste en mooiste stad van Nederland kunt u zeker een dag uittrekken.  Ook het stadsdeel Wijck mag hier niet overgeslagen worden.

Het MECC is een evenementen en congrescentrum aan de stadsrand, met internationale beurzen, zoals de vermaarde TEFAF antiekbeurs, tentoonstellingen, concerten en congressen.

Een autorit van het Mecc naar Kasteel Geulzicht en vice versa duurt korter dan naar menig Maastrichts hotel. Wilt u in het weekend goedkoop naar Maastricht, dat kan via Park & Ride vanaf Maastricht Noord.

Vrijthof Maastricht - zuid limburg|www.kasteelgeulzicht.nl       wegkruis Maastricht - zuid limburg | www.kasteelgeulzicht.nl     Maas met St. Servaasbrug Maastricht |www.kasteelgeulzicht.nl     Visvijver Maastricht - zuid limburg |www.kasteelgeulzicht.nl

 

5 sterren landschap

Stichting Natuur en Milieu heeft het gebied met maar liefst 5 sterren bekroond. De sterren werden gegeven voor de belevingswaarde, ecologische waarde, cultuurhistorische waarde, mogelijkheid tot (natuur) recreatie en het unieke karakter van het gebied. Dus minimaal 5 goede redenen om dit gebied te bezoeken!

Natuurlijk is er veel te zien en beleven hier in de buurt, graag geven we U persoonlijk ook advies of tips. De lijst met daguitstapjes vanaf het kasteel is ellenlang, toch willen we er hier een paar speciale uitlichten die echt de moeite waard zijn: zie Eropuit.

Meer tips via de volgende links:

www.eropuitinlimburg.com

www.vvvmaastricht.nl

www.valkenburg.nl

www.vvvzuidlimburg.nl

www.voerstreek.be

www.maastricht.nl

www.liegeonline.be

www.aachen.de

www.monschau.de

musea.pagina.nl